Grįžti

Po NOOR asocijuoto partnerio R. Boiko argumentų STT pareigūnai panaikino įtarimus medikei

2023.05.08

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Utenos ligoninėje atliekantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai buvo pareiškę įtarimus keletui šios ligoninės medikų, tarp jų ir NOOR klientei, dėl padėjimo ligoninės vadovams piktnaudžiauti tarnyba bei dėl darbo sutarties klastojimo.

STT pareigūnai įtarimus mėgino pagrįsti tuo, kad medikė neketino atlikti jokių darbo funkcijų bei klastojo dokumentus, susijusius su jos įdarbinimu šioje ligoninėje, kitaip tariant – buvo įdarbinta fiktyviai. 

Tačiau medikė negali būti kalta vien tik dėl to, jog ją įdarbinant, sumokant jai už atliktą darbą, galimai buvo nesilaikyta atitinkamų teisės aktų reikalavimų, už kurių įgyvendinimą yra atsakinga tik ligoninės administracija, o ne darbuotojas. 

Po šių R. Boiko argumentų ir pateiktų jį paremiančių dokumentų, STT pareigūnams neliko nieko kito, kaip tik panaikinti pareikštus įtarimus klientei. Tad ji jau gali būti rami, tačiau ikiteisminis tyrimas dėl kitų įtariamųjų tęsiamas toliau. 

Tokios sėkmingos klientų istorijos – tai geriausias įrodymas, kaip padeda NOOR komandos narių specifinės žinios specializuotose srityse. 

 

Komanda

Ruslan Boiko

Ruslan Boiko

Asocijuotas partneris